Приватне акціонерне товариство "Виробничо-торговельна фірма "Весна-М"

     
 

Річний звіт за 2011 рік

Опис бізнесу(текстова частина)

Важливі події розвитку (в тому числі злиття, поділ, приєднання, перетворення, виділ) Первинно пiдприємство вiдносилось до Ленiнського ОРПК i мало назву як магазин № 146. В 1994 роцi на базi магазину створено орендне пiдприємство "Весна-М".
Згiдно рiшення учасникiв Орендного пiдприємства вiд 22 грудня 1994 року на пiдставi Установчого договору було створено Закрите акцiонерне товариство "Виробничо-торговельна фiрма "Весна-М", реєстрацiю якого проведено 19 травня 1995 року Розпорядженням Запорiзької мiської Ради народних депутатiв. Засновниками емiтента були 5 фiзичних осiб - учасникiв Орендного пiдприємства, якi згодом вийшли з Товариства.
Згiдно рiшення акцiонера вiд 10.07.2011р. назву Товариства змiнено з Закритого акцiонерного товариства "Виробничо-торговельна фiрма "Весна-М" на ПРИВАТНЕ АКЦIОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ВИРОБНИЧО-ТОРГОВЕЛЬНА ФIРМА "ВЕСНА-М". Державну реєстрацiю змiн до установчих документiв проведено Виконавчим комiтетом Запорiзької мiської Ради 15 вересня 2011 року.
ПРИВАТНЕ АКЦIОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ВИРОБНИЧО-ТОРГОВЕЛЬНА ФIРМА "ВЕСНА-М" є правонаступником по всiм правам та обов'язкам Закритого акцiонерного товариства "Виробничо-торговельна фiрма "Весна-М", створеного згiдно рiшення засновникiв - громадян України вiд 22 грудня 1994 року (Протокол № 1).
За весь перiод дiяльностi Товариство працювало як єдиний суб'єкт господарювання, iнших змiн не було.
Основним видом дiяльностi пiдприємства протягом останнiх рокiв є дiяльнiсть кафе та здавання в оренду власного нерухомого майна.
Про організаційну структуру емітента, дочірні підприємства, філії, представництва та інші відокремлені структурні підрозділи із зазначенням найменування та місцезнаходження, ролі та перспектив розвитку, зміни в організаційній структурі у відповідності з попереднім звітним періодом Товариство не має дочiрнiх пiдприємств, фiлiй, представництв або iнших вiдокремлених структурних пiдроздiлiв i працює як єдиний суб'єкт господарювання.
Головна будiвля Товариства знаходяться за адресою його мiсцезнаходження. Частина будвлi використовується пiд дiяльнiсть кафе, а iнша частина площею 528 кв.м. здається в оренду.
Структура управлiння: керiвництво - в особi Директора, ведення облiку та складання звiтностi - Головний бухгалтер та адмiнiстратор кафе.
Змiн в органiзацiйнiй структурi емiтента, порiвняно з попереднiм звiтним перiодом, не було.
Будь-які пропозиції щодо реорганізації з боку третіх осіб, що мали місце протягом звітного періоду, умови та результати цих пропозицій Протягом звiтного перiоду нiяких пропозицiй з боку третiх осiб щодо реорганiзацiї до керiвництва Товариства не надходило.
Опис обраної облікової політики (метод нарахування амортизації, метод оцінки вартості запасів, метод обліку та оцінки вартості фінансових інвестицій тощо) На пiдприємствi встановленi наступнi принципи облiкової полiтики, якi протягом звiтного року не змiнювались:
- в бухгалтерському облiку знос (амортизацiя) основних засобiв визначається методом прямолiнiйного нарахування та облiковується на вiдповiдному рахунку 13 "Знос основних засобiв" у розрiзi окремих об'єктiв основних засобiв. Нарахування амортизацiї починається з мiсяця, наступного за мiсяцем, у якому об'єкт основних засобiв став придатним для корисного використання. Нарахування зносу (амортизацiї) проводились щомiсячно. Нарахування амортизацiї по основних засобах здiйснюється на пiдприємствi у вiдповiдностi з дiючими нормами амортизацiйних вiдрахувань ст.144 Податкового кодексу України;
- строк амортизацiї нематерiальних активiв визначається строком їх корисного життя, але не перевищує 10 рокiв. Амортизацiя нараховується прямолiнiйним методом;
- довгостроковi iнвестицiї оцiненюються за собiвартiстю у випадках, коли пiдприємство володiє незначною частиною голосiв i не має суттєвого впливу на об'єкт iнвестування;
- запаси облiковуються за собiвартiстю. Собiвартiсть запасiв включає витрати на їх придбання та доставку. Для розрахунку собiвартостi реалiзованих запасiв застосовується метод ФIФО;
- грошовi кошти включають суму грошей на депозитних та поточних банкiвських рахунках;
- дебiторська заборгованiсть вiдображається за реальною вартiстю, тобто з вирахуванням оцiнених сумнiвних боргiв. Дебiторська заборгованiсть за товари, роботи, послуги складається iз заборгованостi за наданi послуги;
- дохiд вiд реалiзацiї визначається у вiдповiдностi з методом нарахувань при наданнi послуг.
Текст аудиторського висновку ОСНОВНI ВIДОМОСТI ПРО ЕМIТЕНТА:
Найменування: приватне акцiонерне товариство "Виробничо-торговельна фiрма "Весна-М"
Код ЄДРПОУ: 23283319
Органiзацiйно-правова форма: приватне акцiонерне товариство.
Дата та номер запису в Єдиному державному реєстрi юридичних осiб-Серiя ААБ № 285676 вiд 19.05.1995 року № 022610. Номер запису про включення вiдомостей про юридичну особу до ЄДР 11031200000013395
Мiсцезнаходження:69096м.Запорiжжя, вул.Ладозька,18

ОПИС АУДИТОРСЬКОЇ ПЕРЕВIРКИ.
Аудиторська перевiрка здiйснена вiдповiдно до Мiжнародних стандартiв аудиту контролю якостi аудиту, огляду, iншого надання впевненостi та супутнiх послуг (далi - МСА) Мiжнародної федерацiї бухгалтерiв, прийнятих в якостi Нацiональних стандартiв аудиту рiшенням Аудиторської палати України № 122-2 вiд 31 березня 2011 року, в тому числi у вiдповiдностi iз МСА № 700 "Формулювання думки та надання звiту щодо фiнансової звiтностi", МСА № 705 "Модифiкацiя думки у звiтi незалежного аудитора", МСА 706 "Пояснювальнi параграфи та параграфи з iнших питань у звiтi незалежного аудитора". , Вимог до аудиторського висновку при розкриттi iнформацiї емiтентами цiнних паперiв (крiм емiтентiв облiгацiй мiсцевої позики), якi затвердженнi рiшенням комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку № 1360 вiд 29.09.2011 р. , iнструктивного листа щодо обсягу розкриття емiтентами iнформацiї про аудиторський висновок , який оприлюднюється в офiцiйному друкованому виданнi та розмiщується в загальнодоступнiй iнформацiйнiй базi Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку, який затверджений рiшенням ДКЦПФР № 69 вiд 31.01.2008 р.
Цi стандарти вимагають вiд нас дотримання вiдповiдних етичних вимог, а також зобов'язують нас планувати i здiйснювати аудиторську перевiрку з метою одержання об'рунтованої впевненостi в тому, що фiнансовi звiти не мiстять суттєвих викривлень. Аудит включає перевiрку шляхом тестування доказiв, якi пiдтверджують суми й розкриття iнформацiї у фiнансових звiтах, а також оцiнку i застосованих принципiв бухгалтерського облiку й суттєвих попереднiх оцiнок, здiйснених управлiнським персоналом, а також оцiнку загального подання фiнансових звiтiв. У своїй роботi аудитор використовував принцип вибiркової перевiрки. Пiд час перевiрки до уваги бралися тiльки суттєвi викривлення. Планування i проведення аудиту було спрямоване на одержання розумних пiдтверджень щодо вiдсутностi у фiнансовiй звiтностi суттєвих помилок. Дослiдження здiйснювалось шляхом тестування доказiв на об'рунтування сум та iнформацiї, розкритих у фiнансовiй звiтностi, а також оцiнка вiдповiдностi застосованих принципiв облiку нормативним вимогам, щодо органiзацiї бухгалтерського облiку i звiтностi в Українi, чинним протягом перiоду перевiрки. Вибiр процедур залежить вiд судження аудитора, включаючи оцiнку ризикiв суттєвих викривлень фiнансової звiтностi внаслiдок шахрайства або помилки. Виконуючи оцiнку цих ризикiв, аудитор розглядав заходи внутрiшнього контролю, що стосуються складання та достовiрного подання суб'єктом господарювання фiнансової звiтностi, з метою розробки аудиторських процедур, якi вiдповiдають обставинам, а не з метою висловлення думки щодо ефективностi внутрiшнього контролю суб'єкта господарювання. Аудит включає також оцiнку вiдповiдностi використаних облiкових полiтик, прийнятнiсть облiкових оцiнок, виконаних управлiнським персоналом, та загального подання фiнансової звiтностi.
Метою проведення аудиторської перевiрки фiнансової звiтностi є надання аудиторовi можливостi висловити думку стосовно того, чи складена фiнансова звiтнiсть в усiх суттєвих аспектах згiдно з визначеною концептуальною основою фiнансової звiтностi.
На нашу думку, отриманi аудиторськi докази є достатньою та вiдповiдною основою для висловлення аудиторської думки.
Аудиторський висновок складено вiдповiдно до статтi 40 Закону України "Про цiннi папери та фондовий ринок", Законiв України "Про аудиторську дiяльнiсть", "Про акцiонернi товариства", Мiжнародних стандартiв контролю якостi, аудиту, огляду, iншого надання впевненостi та супутнiх послуг, а також рiшення Аудиторської палати України вiд 31.03.2011 р. № 122I2 "Про порядок застосування в Українi Стандартiв аудиту та етики Мiжнародної федерацiї бухгалтерiв" з урахуванням вимог Положення щодо пiдготовки аудиторських висновкiв, якi подаються до Нацiональної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку при розкриттi iнформацiї емiтентами та професiйними учасниками фондового ринку (затвердженого рiшенням Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку вiд 29 вересня 2011 р. № 1360), зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 28.11.2011 р. за № 1358I20096.
Пiд час перевiрки на вибiрковiй основi використовувались данi Головної книги та журналiв-ордерiв за 2011 рiк, данi промiжної квартальної та мiсячної фiнансової та повний комплект фiнансової звiтностi за 2011 р., регiстри бухгалтерського облiку. Ми планували та виконували аудиторську перевiрку таким чином, щоб забезпечити достатню впевненiсть в тому, що фiнансова звiтнiсть не мiстить суттєвих перекручень.
Фiнансова звiтнiсть Товариства пiдготовлена згiдно формату Нацiональних положень (стандартiв) бухгалтерського облiку.

ВIДПОВIДАЛЬНIСТЬ УПРАВЛIНСЬКОГО ПЕРСОНАЛУ.
Управлiнський персонал несе вiдповiдальнiсть за пiдготовку та достовiрне представлення цих фiнансових звiтiв у вiдповiдностi до нацiональних положень IстандартiвI бухгалтерського облiку та чинного законодавства України. Вiдповiдальнiсть управлiнського персоналу охоплює: розробку, впровадження та використання внутрiшнього контролю стосовно пiдготовки та достовiрного представлення звiтiв, якi не мiстять суттєвих викривлень внаслiдок шахрайства або помилки, вибiр та застосування вiдповiдної облiкової полiтики, а також облiкових оцiнок, якi вiдповiдають обставинам.
За повноту та достовiрнiсть наданих для перевiрки документiв, фiнансову iнформацiю та фiнансову звiтнiсть Товариства вiдповiдальнiсть несе керiвництво товариства.

ВIДПОВIДАЛЬНIСТЬ АУДИТОРА.
Нашою вiдповiдальнiстю є висловлення думки щодо цiєї фiнансової звiтностi на основi результатiв проведеного нами аудиту. Ми провели аудит у вiдповiдностi до Мiжнародних стандартiв аудиту. Цi стандарти вимагають вiд нас дотримання вiдповiдних етичних вимог, а також планування й виконання аудиту для отримання достатньої впевненостi, що фiнансова звiтнiсть не мiстить суттєвих викривлень.
Аудит передбачає виконання аудиторських процедур для отримання аудиторських доказiв стосовно сум та розкриттiв у фiнансовiй звiтностi. Вiдбiр процедур залежить вiд судження аудитора, включаючи оцiнку ризикiв суттєвих викривлень фiнансової звiтностi внаслiдок шахрайства або помилки.
Виконуючи оцiнку цих ризикiв, аудитор розглядає заходи внутрiшнього контролю, що стосуються складання та достовiрного подання фiнансової звiтностi товариством, з метою розробки аудиторських процедур, якi вiдповiдають обставинам, а не з метою висловлення думки щодо ефективностi внутрiшнього контролю суб'єкта господарювання. Аудит включає також оцiнку вiдповiдностi використаної облiкової полiтики, прийнятнiсть облiкових оцiнок, зроблених управлiнським персоналом, та загального подання фiнансової звiтностi.
Ми вважаємо, що отримали достатнi i належнi аудиторськi докази для висловлення умовно-позитивної думки.

Пiдстава для висловлення умовно-позитивної думки:
a) Оскiльки договiр про здiйснення аудиторської перевiрки був укладений пiсля дати Балансу, ми не приймали участь в iнвентаризацiї матерiальних активiв Товариства. Вiдповiдно ми не мали змоги визначити, чи була потреба в будь-яких коригуваннях основних засобiв та запасiв Товариства.
b) МСА вимагають вiд нас оцiнити чи є об'рунтованими оцiнки, у тому числi облiковi оцiнки за справедливою вартiстю. У зв'язку з тим, що Товариством переоцiнка основних засобiв, можливiсть якої передбачена П(С)БО 7 "Основнi засоби", не здiйснювалася, ми не можемо вважати що такi необоротнi активи повною мiрою вiдповiдають їхнiй справедливiй вартостi станом на 31.12.2011 р.
У той же час допускаємо, що зазначенi викривлення можуть бути несуттєвими.

УМОВНО -ПОЗИТИВНА ДУМКА:
На нашу думку, за винятком впливу питань, про якi йдеться у параграфi "Пiдстава для висловлення умовно-позитивної думки", фiнансова звiтнiсть вiдображає достовiрно, в усiх суттєвих аспектах фiнансовий стан Товариства станом на 31.12.2011 року, та його фiнансовi результати за 2011 рiк, вiдповiдно до П(С)БО.

ДУМКА АУДИТОРА ЩОДО ПОВНОГО КОМПЛЕКТУ ФIНАНСОВОI ЗВIТНОСТI ВIДПОВIДНО ДО МСА 700. "Формування думки та надання звiту щодо фiнансової звiтностi"
1)РОЗКРИТТЯ IНФОРМАЦII ЗА ВИДАМИ АКТИВIВ ВIДПОВIДНО ДО НАЦIОНАЛЬНИХ СТАНДАРТIВ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛIКУ.
Необоротнi активи.
Товариством станом на 31.12.2011 року облiкованi основнi засоби на 1132,1 тис.грн.(первiсна вартiсть) .
На протязi звiтного перiоду придбано та введено в експлуатацiю за рахунок власних коштiв основних засобiв на суму 7,6 тис.грн.
У бухгалтерському облiку забезпечено достовiрнiсть оцiнки власних основних засобiв. Основнi засоби облiкованi за вартiстю придбання.
У бухгалтерському облiку забезпечено вiдповiднiсть аналiтичного та синтетичного облiку основних засобiв чинному законодавству України.
В 2011 роцi переоцiнка основних засобiв не здiйснювалась.
Основних засобiв, переданих в заставу за даними бухгалтерського облiку не має.
Згiдно "Iнструкцiї по iнвентаризацiї основних засобiв, нематерiальних активiв, товарно-матерiальних цiнностей, грошових коштiв та грошових документiв i розрахункiв" , затвердженої наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 11.08.1994 року №69 Товариством проведено iнвентаризацiю основних засобiв станом на 31.12.2012 року наказ № 3. За наслiдками iнвентаризацiї крадiжок, нестач не визначено.
Всi основнi засоби використовуються за призначенням, обмежень на використання не iснує. Ступiнь використання основних засобiв становить 100%.
Облiк основних засобiв вiдповiдає вимогам ПОЛОЖЕННЯ (СТАНДАРТ) БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛIКУ 7 "ОСНОВНI ЗАСОБИ", затвердженого Наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27 квiтня 2000 р. N 92.
У бухгалтерському облiку знос (амортизацiя) основних засобiв на протязi звiтного перiоду визначався методом прямолiнiйного нарахування та облiковувався на вiдповiдному рахунку 13 "Знос основних засобiв" у розрiзi окремих об'єктiв основних засобiв. Нарахування амортизацiї починається з мiсяця, наступного за мiсяцем, у якому об'єкт основних засобiв став придатним для корисного використання.
Нарахування зносу (амортизацiї) проводились щомiсячно. Нарахування амортизацiї по основних засобах здiйснюється на пiдприємствi у вiдповiдностi з дiючими нормами амортизацiйних вiдрахувань ст.144 Податкового кодексу України
За поточний рiк сума нарахованого зносу (амортизацiї) основних засобiв склала 69,6 тис.
На протязi звiтного перiоду забезпечено незмiннiсть методiв нарахування зносу (амортизацiї) згiдно Положення (стандарту) бухгалтерського облiку №7 "Основнi засоби".
На 31.12.2011 року за даними бухгалтерського облiку залишок вартостi незавершеного будiвництва складає 19,5 тис.грн.- витрати на придбання основних засобiв не введених до експлуатацiї.
Станом на 31.12.2011 року iнших необоротних активiв не має.

Оборотнi активи.
На пiдприємствi ведеться синтетичний та аналiтичний облiк виробничих запасiв. В бухгалтерському облiку пiдприємства забезпечено незмiннiсть методiв облiку матерiальних цiнностей на протязi звiтного перiоду.
Виробничi запаси що використовуються для виробництва продукцiї, облiковуються в розрiзi найменувань по кiлькостi з урахуванням витрат, пов'язаних з їх придбанням, по матерiально - вiдповiдальним особам.
Товариством застосовано метод оцiнки за цiнами продажу . Собiвартiсть реалiзованих товарiв визначається як рiзниця мiж продажною вартiстю реалiзованих товарiв i сумою торговельної нацiнки на цi товари. Сума торговельної нацiнки на реалiзованi товари визначається як добуток продажної вартостi реалiзованих товарiв i середнього вiдсотку торговельної нацiнки.
Балансова вартiсть на 31.12.2011 року:
- виробничi запаси- 27,3 тис.грн.;
- готова продукцiя-21,5 тис.грн.
Облiк запасiв пiдприємства вiдповiдає вимогам ПОЛОЖЕННЯ (СТАНДАРТ) БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛIКУ 9 "ЗАПАСИ" ,затвердженого Наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 20 жовтня 1999 р. N 246

Поточна дебiторська заборгованiсть за товари визнано активом одночасно з визнанням доходу вiд реалiзацiї товарiв та оцiнюється за вартiстю реалiзацiї.
Класифiкацiя дебiторської заборгованостi здiйснюється групуванням дебiторської заборгованостi за строками її погашення.
У статтi "Дебiторська заборгованiсть за товари, роботи та послуги" вiдображено заборгованiсть покупцiв або замовникiв за наданi продукцiю, та складає 2,0 тис.грн. зi строком погашення до 1-го мiсяця.
Заборгованiсть з бюджетом-5,4 тис.грн. зi строком погашення до3-х мiсяцiв
Iнша поточна заборгованiсть- 133,0 тис.грн. зi строком погашення до 3-х мiсяцiв.
Дебiторська заборгованiсть частково пiдтверджена актами звiрок.
Облiк дебiторської заборгованостi вимогам ПОЛОЖЕННЯ (СТАНДАРТ) БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛIКУ 10 "ДЕБIТОРСЬКА ЗАБОРГОВАНIСТЬ", затвердженого Наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 8 жовтня 1999 р. №237
Документальне оформлення касових операцiй вiдповiдає вимогам "Положення про ведення касових операцiй в нацiональнiй валютi в Українi", затверджених постановою правлiння НБУ вiд 15.12.2004 року №637
Залишку валютного рахунку на кiнець звiтного перiоду не має.
Вибiрковою перевiркою правильностi використання банкiвських рахункiв в нацiональнiй валютi порушень не виявлено.
Залишки грошових коштiв по рахунку у банку пiдтверджено довiдками банку i вiдповiдають даним синтетичного облiку.
Залишок грошових коштiв в нацiональнiй валютi станом на 31.12.2011 року складає 77,3 тис.грн.

РОЗКРИТТЯ IНФОРМАЦIЇ ПРО РЕАЛЬНIСТЬ ЗОБОВ'ЯЗАНЬ ВIДПОВIДНО ДО ВСТАНОВЛЕНИХ НОРМАТИВIВ НАЦIОНАЛЬНИХ СТАНДАРТIВ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛIКУ.
За термiнами погашення товариство розрiзняє поточну та довгострокову кредиторську заборгованiсть. Протягом року Товариство здiйснювало операцiї з придбання виробничих запасiв.
Кредиторська заборгованiсть на кiнець звiтного перiоду:
-зi страхування-1,1 тис.грн. зi строком погашення до 1-го мiсяця;
-з оплати працi-3,1 тис.грн. зi строком погашення до 1 мiсяця.
Кредиторської заборгованостi сумнiвної та безнадiйної не виявлено.
Залишки кредиторської заборгованостi пiдтвердженi актами звiрок частково.
При вибiрковiй перевiрцi розрахункiв по заробiтнiй платi порушень дiючого законодавства України не встановлено. При вибiрковiй перевiрцi нарахування та сплати до бюджету податку з доходiв громадян iз заробiтної плати, iнших виплат, порушень не визначено. У товариствi нарахування заробiтної плати проводиться вiдповiдно до штатного розкладу та ПIСIБО 26 "Виплати робiтникам", затвердженого наказом МФУ вiд 28.10.2003 року №601.Виплата зарплатнi здiйснюється своєчасно. За 2011 рiк нарахованi 96,6 тис.грн. витрат по заробiтнiй платi.
При вибiрковiй перевiрцi розрахункiв з пiдзвiтними особами порушень дiючого законодавства України не встановлено. Пiдзвiтнi особи звiтують за всiма отриманими авансами вчасно.
Вибiрковою перевiркою встановлено ,що облiк та оцiнка забов'язань здiйснюється вiдповiдно ПОЛОЖЕННЯ (СТАНДАРТ) БУХГАЛТЕРСЬКОГООБЛIКУ 11 "ЗОБОВ'ЯЗАННЯ", затвердженого Наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 31 сiчня 2000 р. N 20.

РОЗКРИТТЯ IНФОРМАЦII ПРО ВЛАСНИЙ КАПIТАЛ , ЙОГО СТРУКТУРА, ВIДПОВIДНIСТЬ ОБЛIКУ ВИМОГАМ НАЦIОНАЛЬНИХ СТАНДАРТIВ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛIКУ , СПЛАТА АКЦIОНЕРНИМ ТОВАРИСТВОМ СТАТУТНОГО ФОНДУ
Згiдно статуту пiдприємства ЗАТ ВТФ "Весна М", зареєстрованого розпорядженням Запорiзької мiської Ради народних депутатiв 19.05.1995 року за реєстрацiйним номером 973р, та затвердженого зборами засновникiв товариства ЗАТ "Виробничо-торговельна фiрма "Весна-М" згiдно протоколу №1 вiд 22 грудня 1994 року, розмiр статутного фонду складає 336 826 000 карбованцiв. Державну реєстрацiю здiйснено Запорiзькою мiською Радою народних депутатiв 19 травня 1995 року.Товариство перетворено на базi суб єкта пiдприємницької дiяльностi органiзацiї орендарiв "Весна-М" у закрите акцiонерне товариство .Номiнальна вартiсть акцii- 1000 карбованцiв. Кiлькiсть простих iменних акцii- 336826 штук Засновники товариства на момент реєстрацii пiдприємства вiдповiдно до установчого договору, затвердженого зборами засновникiв товариства ЗАТ "Виробничо-торговельна фiрма "Весна-М" згiдно протоколу №1 вiд 22 грудня 1994 року:
-Дячило Л.М.-10 000 000 карбованцiв-10000 акцiй-3% розмiру статутного фонду;-Одоладова С.М.- 10 000 000 карбованцiв -10000 акцiй-3% розмiру статутного фонду;-Мельнiчук В.П.-5 000 000 карбованцiв-5000 акцiй-1,5 % розмiру статутного фонду;-Скнар С.В.-32 500 000 карбованцiв-32500 акцiй-9,6% розмiру статутного фонду;-Четвертак В.М.-279326000 карбованцiв -279326 акцiй-82,9% розмiру статутного фонду.
Первинну документацiю за 1994-1995 роки знищено згiдно акту на знищення б.н. вiд 31.12.1998 року, тому формування статутного фонду можливо прописати вiдповiдно до установчого договору:
Статутний фонд сформовано згiдно договору купiвлi -продажу №185 вiд 18.07.1994 року державного майна та акту прийому-передачи 145 вiд 22.09.1994 року мiж органiзацiй орендарiв "Весна -М" та Фондом комунальної власностi на суму 336 826 000 карбованцiв. Згiдно акту 145 вiд 22 вересня 1994 року Фонд комунальної власностi передає покупцю - Органiзацiї орендарiв "Весна-М" основнi засоби: будинок, машини та обладнання на загальну суму 336 826 000 карбованцiв. Який знаходиться за адресою м.Запорiжжя вул.Ладозька,18
Змiни до статуту пiдприємства здiйсненi у зв язку з грошовою реформою, зареєстрованi розпорядженням мiського голови 28.05.1998 року за реєстрацiйним номером 715р,затверджених зборами засновникiв акцiонерного товариства "Весна-М" згiдно протоколу №1 вiд 10 березня 1998 року . Зареєстрований розмiр статутного фонду складає 3368,26 гривень
Згiдно Статуту товариства Iтретя редакцiяI , зареєстрованого 25 травня 2006 року за № 11031050001013395, розмiр статутного фонду складає 153 368,20 грн. Статутний капiтал подiлено на 15 336 826 простих iменних акцiй номiнальною вартiстю 0,01 грн. Статут затверджено загальними зборами акцiонерiв Товариства згiдно протоколу №1 вiд 24 квiтня 2006 рокую
Внески на поповнення розмiру статутного фонду здiйснено грошовими коштами через касу Товариства за перiод з 24.04.2006 по 01.08.2006 року на загальну суму 150000 грн., що вiдповiдає установчим документам.
Випуск цiнних паперiв зареєстровано Запорiзьким територiальним управлiнням Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку 14.09.2010 року за номером 145I08I1I10. Кiлькiсть простих iменних акцiй 15336826 штук номiнальною вартiстю 0,01 грн. на загальну суму 153368,20 грн. Форма випуску -бездокументарна.
Згiдно нової редакцiї Статуту товариства, затвердженого Рiшення №1 вiд 10 вересня 2011 року. Розмiр статутного фонду не змiнювався та складає 153 368,20 грн. Статутний капiтал подiлено на 15 336 826 простих iменних акцiй номiнальною вартiстю 0,01 грн. Нова Редакцiя Статуту розроблена з метою приведення його положень у вiдповiдностi до вимог Закону України "Про акцiонернi Товариства" та визначенням типу Товариства як ПРИВАТНЕ АКЦIОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО
Акцiонери товариства, якi володiють бiльш нiж 10% розмiру статутного фонду:
Фiзична особа 15336826 акцiй-153368,26 грн.-100 % розмiру статутного фонду.
Власний капiтал товариства станом на 31.12.2011 року сформовано:
- статутний фонд-153,4 тис.грн.;
- iнший додатковий капiтал-463,0 тис.грн. який сформовано за попереднi звiтнi роки;
- нерозподiлений прибуток-169,3 тис.грн.
Власний капiтал вiдображено в балансi одночасно з вiдображенням активiв i зобов' язань, якi призводять до його змiн. Я вважаю, що статтi роздiлу 1 пасиву балансу достовiрно оцiненi i дають правдиве i неупереджене уявлення про власний капiтал пiдприємства станом на 31.12.2011 року .
Розкриття iнформацiї про власний капiтал вiдповiдає вимогам стандарту бухгалтерського облiку №5.

Вiдповiднiсть чистих активiв вимогам законодавства.
Чистi активи Товариства станом на 31.12.2011 року складають
785,7 тис.грн. Вартiсть чистих активiв Товариства значно бiльша вiд статутного капiталу. Вимоги п.3 ст.155 Цивильного кодексу України дотримуються.
Визначення вартостi чистих активiв проводились на пiдставi "Методичних рекомендацiй щодо визначення вартостi чистих активiв акцiонерних товариств", якi схваленi рiшенням ДКЦПФР вiд 17.11.2004 року № 485.

Розкриття iнформацiї про подiї, якi вiдбулися протягом звiтного перiоду та можуть вплинути на фiнансово-господарський стан емiтента та призвести до значної змiни вартостi його цiнних паперiв, визначених частиною 1 статтi 41 Закону України "Про цiннi папери та фондовий ринок"

За даними вiдповiдi на запит:
Рiшення про розмiщення цiнних паперiв на суму, що перевищує 25 вiдсоткiв статутного капiталу- не приймалось.
Фiктiв лiстингу або делiстингу цiнних паперiв на фондовiй бiржi не має.
Змiна складу посадових осiб- не має.
Змiна власникiв акцiй, яким належить 10 i бiльш вiдсоткiв голосуючих акцiй- за даними товариства не має.
Рiшення емiтента про утворення, припинення його фiлiй, представництв не приймалось.
Рiшення вищого органу емiтента про зменшення розмiру статутного фонду не приймалось.
Порушення справи про банкрутство товариства, винесення ухвали про його санацiю- не приймалось.
Рiшення вищого органу товариства або суду про припинення або банкрутство товариства не приймалось.
Прийняття рiшення про викуп власних акцiй- не приймалось
Отримання позики або кредиту на суму, що перевищує 25 вiдсоткiв активiв емiтента- не має.

РОЗКРИТТЯ IНФОРМАЦII ЩОДО ОБСЯГУ ЧИСТОГО ПРИБУТКУ ПIДПРИЄМСТВА.
Товариством забезпечено незмiннiсть методiв облiку реалiзацiї та собiвартостi. Для визначення доходу пiдприємства використовується метод нарахування.
Звiт про фiнансовi результати пiдприємства вiдповiдає Положенню бухгалтерського облiку №25 "Фiнансовий звiт суб акта малого пiдприємництва".
У звiтi про фiнансовi результати надано користувачам повну iнформацiю про доходи, витрати, прибутки та збитки вiд дiяльностi за 2011 рiк.
Доходи за 2011 рiк:
-доход вiд реалiзацiї товарiв- 105,8 тис.грн.
-iншi операцiйнi оходи-418,3 тис.грн. Iдоход вiд реалiзацiї робiт та послугI
-iншi доходи-8,0 тис.грн.Iодержанi штрафи, пенiI
Для облiку доходiв було використано рахунки 7-го класу. Товариство достовiрно розподiляє за елементами та ознаками доходи на рахунках бухгалтерського облiку згiдно з дiючими вимогами Iнструкцiї "Про застосування Плану рахункiв бухгалтерського облiку активiв, капiталу, зобов язань та господарських операцiй пiдприємств i органiзацiй", затверджених наказом МФУ вiд 30.11.1999 року №291.
Оцiнка собiвартостi реалiзованої продукцiї , здiйснено згiдно стандарту бухгалтерського облiку "Запаси".Порушень , якi суттєво впливають на основнi показники звiтностi не встановлено.
Для облiку витрат використано рахунки витрат класу 9. Товариство достовiрно розподiляє за елементами та ознаками витрати по рахунках бухгалтерського облiку 9-го класу згiдно з дiючими вимогами Iнструкцiї "Про застосування Плану рахункiв бухгалтерського облiку активiв, капiталу, зобов язань та господарських операцiй пiдприємств i органiзацiй", затверджених наказом МФУ вiд 30.11.1999 року №291.
Витрати товариства протягом 2011 року згрупованi:
- собiвартiсть реалiзованої продукцiї-276,4 тис.грн.;
- iншi операцiйнi витрати-237,5 тис.грн.
-iншi витрати-7,3 тис.грн.
Фiнансовий збиток вiд звичайної дiяльностi , зображений в рiчної звiтностi складає 6,7 тис.грн.
Фiнансовий результат вiдображено достовiрно та точно, згiдно дiючого законодавства та нормативних актiв.
Облiкова политика Товариства, розподiл доходiв по группам , здiйснено згiдно стандарту бухгалтерського облiку 15 "Доход". Розбiжностей в показниках бухгалтерської звiтностi з показниками бухгалтерського облiку за звiтний перiод не визначено.
Состав та суми витрат, вiдображених в статях "Iншi операцiйнi витрати" та "Iнши витрати", здiйснено згiдно положення бухгалтерського облiку №16 "Витрати"

СТАН КОРПОРАТИВНОГО УПРАВЛIННЯ (В ТОМУ ЧИСЛI СТАН ВНУТРIШНЬОГО АУДИТУ)
Структура корпоративного управлiння на Товариствi вiдповiдає вимогам Закону України "Про акцiонернi товариства" та складається iз наступних органiв:
- Вищий орган Товариства - Загальнi збори акцiонерiв;
- Виконавчий орган- директор
Порядок утворення органiв управлiння, їх компетенцiя та порядок органiзацiї роботи i вiдповiдальнiсть визначенi Статутом Товариства та вiдповiдними положеннями.
Власний кодекс (принципи, правила) корпоративного управлiння Товариством не приймався.

За результатами виконаних процедур перевiрки стану корпоративного управлiння у тому числi внутрiшнього аудиту вiдповiдно до Закону України "Про акцiонернi товариства" можна зробити висновок:
1) прийнята та функцiонуюча система корпоративного управлiння у товариствi вiдповiдає вимогам Закону України "Про акцiонернi товариства" та вимогам Статуту,
2) "Iнформацiя про стан корпоративного управлiння", наведена у рiчному фiнансовому звiтi, складена в усiх суттєвих аспектах вiдповiдно до вимог "Положення про розкриття iнформацiї емiтентами цiнних паперiв", затверджених рiшенням Комiсiї вiд 30.10.2009 №1355, зареєстрованих в Мiнiстерствi юстицiї України 25.01.2010 за №80I17375.

РОЗКРИТТЯ IНФОРМАЦIЇ IДЕНТИФIКАЦIЇ ТА ОЦIНКИ АУДИТОРОМ РИЗИКIВ ВИКРИВЛЕННЯ ФIНАНСОВОЇ ЗВIТНОСТI ВНАСЛIДОК ШАХРАЙСТВА.
При проведеннi iдентифiкацiї та оцiнки аудиторських ризикiв суттєвого викривлення фiнансової звiтностi внаслiдок шахрайства вiдповiдно вимог МСА 240 "Вiдповiдальнiсть аудитора, що стосується шахрайства, при аудитi фiнансової звiтностi") не виявлено обставин, що свiдчать про можливiсть шахрайства.

ВИКОНАННЯ ЗНАЧНИХ ПРАВОЧИНIВ АКЦIОНЕРНИМ ТОВАРИСТВОМ.
У звiтному перiодi компанiєю не здiйснювались значнi (10 i бiльше вiдсоткiв вартостi активiв товариства, за даними останньої рiчної фiнансової звiтностi) правочини та не приймались рiшення про здiйснення таких правочинiв.

Розкриття iнформацiї щодо наявностi суттєвих невiдповiдностей мiж фiнансовою звiтнiстю та iншою iнформацiєю, що розкривається емiтентом цiнних паперiв та подається разом з фiнансовою звiтнiстю.

На пiдставi наданих до аудиторської перевiрки документiв нами не виявлено суттєвих невiдповiдностей мiж фiнансовою звiтнiстю, що пiдлягала аудиту, та iншою iнформацiєю, що розкривається емiтентом цiнних паперiв та подається до НКЦПФР разом з фiнансовою звiтнiстю не встановлено.

ВИСНОВОК.
Концептуальною основою фiнансової звiтностi, що використана Товариством для пiдготовки наданих фiнансових звiтiв, є Нацiональнi стандарти бухгалтерського облiку.
Бухгалтерський облiк базується на принципах єдиної журнально-ордерної форми з використанням програми. Органiзацiя та методологiя бухгалтерського облiку в товариствi вiдповiдає вимогам Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть" вiд 16.07.1999 року №996, затвердженим нацiональним стандартам бухгалтерського облiку та iншим нормативним документам з питань органiзацiї бухгалтерського облiку в Українi. Обрана облiкова полiтика, обумовлена в Наказi "Про органiзацiю бухгалтерського облiку в 2011 роцi" вiд 01.01.2011 року №1 протягом 2011 року незмiнна.
Ми вважаємо, що проведена нами аудиторська перевiрка дає обгрунтовану пiдставу для висловлення думки незалежного аудитора. Вiдповiдно до Мiжнародних стандартiв аудиту, зокрема Мiжнародних стандартiв № 700,701,720, враховуючи те, що перевiрка проведена вибiрковим методом та аудитор не брав участi в рiчнiй iнвентаризацiї, висловлюємо умовно-позитивну думку про те, що фiнансова звiтнiсть Товариства справедливо i достовiрно вiдображає його фiнансовий стан на дату складання звiтностi, вiдповiдає облiковiй полiтицi пiдприємства , Нацiональним положенням (стандартам ) бухгалтерського облiку та вимогам чинного законодавства України.

IНФОРМАЦIЯ ПРО АУДИТОРА.
Назва: Приватний пiдприємець Чистiк Олена Геннадiївна.
Свiдоцтво про включення до реєстру Аудиторських фiрм №2581, видане рiшення АПУ України №100 вiд 30.03.2001р.
Вiдомостi про аудитора: Чистiк Олена Геннадiївна, сертификат серiї А№002266, виданий згiдно рiшення АПУ №25 вiд 01.06.1995 року, дiя якого продовжена згiдно рiшення АПУ вiд 21 травня 2009 року №202I2 до 01.06.2014 р.
Мiсце проживання: м.Запорiжжя, вул.40 рокiв Радянської України 92I58
Мiсце проведення аудиту: м.Запорiжжя, вул.40 рокiв Радянської України 92I58
Пiдстава проведення аудиту: Договор б.н. вiд 02.04.2012 року
Период проведення аудиту: З 02.04.2012 по 10.04.2012 року.
Інформація про основні види продукції або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, виконання робіт та надання послуг; залежність від сезонних змін; про основні ринки збуту та основних клієнтів; основні ризики в діяльності емітента, заходи емітента щодо зменшення ризиків, захисту своєї діяльності та розширення виробництва та ринків збуту; про канали збуту й методи продажу, які використовує емітент; про джерела сировини, їх доступність та динаміку цін; інформація про особливості стану розвитку галузі виробництва, в якій здійснює діяльність емітент, рівень впровадження нових технологій, нових товарів, його положення на ринку; інформація про конкуренцію в галузі, про особливості продукції (послуг) емітента; перспективні плани розвитку емітента; кількість постачальників за основними видами сировини та матеріалів, що займають більше 10 відсотків в загальному об'ємі постачання Основнi види продукцiї(послуг), що їх виробляє чи надає емiтент:
Основним видом послуг, що надає Товариство, є громадське харчування (дiяльнiсть кафе)та здавання в оренду власного нерухомого майна (торговi примiщення площею 528 кв.м.).

Перспективнiсть виробництва окремих товарiв, виконання робiт, надання послуг:
Перспективнiсть дяльностi кафе залежить виключно вiд платоспроможностi споживачiв.
Перспективнiсть та ризики в наданнi послуг оренди залежать вiд стану його нерухомостi та розвитку дiлової привабливостi м.Запорiжжя.
Ринок ставить все бiльшi вимоги до послуг, що надаються Товариством в умовах зростаючої конкуренцiї по м.Запорiжжю. При стабiлiзацiї екомiчних вiдносин у державi, перспективнiсть надання послуг оренди достатньо висока внаслiдок наявностi на балансi пiдприємства обєктiв нерухомостi.

Залежнiсть вiд сезонних змiн:
В дiяльностi кафе iснує вiдносна залежнiсть вiд сезонних змiн.
Залежностi вiд сезонних змiн в наданнi послуг оренди пiдприємство не має.

Основнi ринки збуту та основнi клiєнти:
Основними клiєнтами Товариства є фiзичнi та юридичнi особи.
Послуги громадського харчування надаються фiзичним особам - мешканцям Запорiжжя, а також юридичним особам, якi звертаються до Товариства за органiзацiєю банкетiв та iнших мiроприємств.
Торгiвельнi примiщення орендує ТОВ "РУШ" та iншi юридичнi i фiзичнi особи-пiдприємцi, якi за договорами орендують примiшення основної будiвлi пiдприємства.

Основнi ризики дiяльностi емiтента:
Основним ризиком в дiяльностi Товариства є пошкодження або знищення нерухомостi, а також можливiсть втрати великих клiєнтiв.

Заходи щодо зменшення ризикiв, захисту своєї дiяльностi:
Основним заходом щодо зменшення ризикiв та захисту своєї дiяльностi є гнучка полiтика цiноутворення, та постiйнi заходи по реконструкцiї та оновленню основних засобiв.

Заходи розширення виробництва та ринкiв збуту:
Висока якiсть надання послуг, пошук нових клiєнтiв та модернiзацiя основних засобiв.

Канали збуту i методи продажу:
На даний момент Товариство має сформовану базу клiєнтiв, якi постiйно користуються послугами пiдприємства протягом останнiх рокiв. Товариством активно використовуються гнучкi методи роботи з клiєнтами.

Джерела та доступнiсть сировини, динамiка цiн на сировину:
Для дiяльностi кафе Товариство купує сировину в магазинах, на ринках та у компанiй постачальникiв.
Постачальниками, що займають бiльше 10% у загальному об'ємi постачання, є: ТОВ "Кронос-Логiстiкс", ТОВ "Атлантiс", ТОВ Метро Кеш Енд Керi Україна, ТОВ "Ашан Україна Гiпермаркет".
Сировина є досить доступною, але не завджи вiдповiдає критерiям якостi. Цiни постiйно ростуть разом з iнфляцiйними процесами в країнi.
Специфiка дiяльностi Товариства з надання послуг оренди не передбачає використання сировини. До постачальникiв за основними видами сировини можна вiнести тiльки Запорiжобленерго, концерн Мiськi тетловi мережi та Мiський водоканал.

Особливостi стану розвитку галузi виробництва, в якiй здiйснює дiяльнiсть емiтент:
Особливiсть громадського харчування - це пряма залежнiсть вiд потреб населення та його споживчої платоспроможностi.
Щодо здачi власного майна в оренду можливо сказати наступне:
Серед елементiв ринкової економiки особливе мiсце займає нерухомiсть, яка виступає в якостi засобiв виробництва i предмета чи об`єкта споживання. Нерухомiсть виступає основою особистого iснування для громадян i служить базою для господарської дiяльностi та розвитку пiдприємств i органiзацiй усiх форм власностi. Основнi особливостi ринку нерухомостi такi:
- ринковi операцiї з нерухомiстю зачiпають майновi права власникiв нерухомостi в широкому спектрi, якi можуть змiнюватися в залежностi вiд конкретного об`єкту нерухомостi;
- кожна операцiя з нерухомiстю включає значне число юридичних формальностей i вiдповiдно значний обсяг супутнiх документiв;
- фiнансування угод з нерухомiстю може жорстко обмежувати вiльне конкурентне функцiонування ринку нерухомостi;
- iнформацiя про стан ринку нерухомостi характеризується недостатнiстю ступеня достовiрностi та своєчасностi, неповнотою обсягу, що iстотно збiльшує ризики iнвесторiв i викликає зниження їх активностi;
- нерухомiсть на вiдмiну вiд iншого ринкового об`єкту практично неможливо коректно стандартизувати (унiфiкувати), сортувати i, як наслiдок, купувати i продавати за зразками;
- операцiї на ринку нерухомостi пов`язанi зi значними операцiйними витратами.
Ступiнь розвитку галузi високий. В останнi роки в Українi особливого темпу зазнає розвиток торговельної нерухомостi.

Рiвень впровадження нових технологiй, нових товарiв:
Для пiдвищення привабливостi в кафе, яке належать Товариству, час вiд часу впроваджуюється новий асортимент продукцiї, але з часом оновлення продукцiї все бiльше ускладнююється пiдвищенням цiн на сировину.
Новi технологiї в дiяльностi з передачi власних примiщень в оренду не запроваджуються.

Положення емiтента на ринку:
Маркетингова полiтика та професiйнiсть працiвникiв дають можливiсть емiтенту займати стабiльне положення на ринку мiста Запорiжжя, але утримувати це положення з кожним роком все важче.

Конкуренцiя в галузi:
Конкуренцiю Товариству складає будь-яке пiдприємство чи пiдприємцi-фiзичнi особи, якi надають послуги громадського харчування або здають в оренду нерухоме майно. Конкуренцiя в галузi досить висока.

Особливостi продукцiї (послуг) емiтента: неможливiсть розширення видiв дiяльностi.

Перспективнi плани розвитку емiтента:
Фахiвцями Товариства не прораховувались перспективнi плани розвитку на найближчий час.
Інформація про основні придбання або відчуження активів за останні п'ять років. Якщо підприємство планує будь-які значні інвестиції або придбання, пов'язані з його господарською діяльністю, їх необхідно описати, включаючи суттєві умови придбання або інвестиції, її вартість і спосіб фінансування Суттєвого збiльшення активiв протягом останнiх п'яти рокiв не було.
Незначана змiна вартостi активiв вiдбувається тiльки за рахунок ремонту (оновлення) основної будiвлi та нарахованої амортизацiї основних засобiв.
Лiквiдацiї основних активiв за останнi 5 рокiв не було.
Придбано за останнi 5 рокiв основнi засоби:
2007р.- 6,6 тис.грн.- кофеварка;
2008р.- 202,7 тис.грн. - автомобiль, телевiзор, холодильник;
2009р.- 49,6 тис.грн. - плита електрична, пос-термiнал, РРО;
2010р.- 5,2 тис.грн. - ноутбук;
2011р.- 7,6 тис.грн. - 5 вiдеокамер спостереження.
Продано за останнi 5 рокiв:
2008р.- 82,3 тис.грн. - автомобiль;
2009р. - 32,0 тис.грн. - холодильнi вiтрини, стелажi;
2010р. - 17,0 тис.грн. - телевiзор, комп'ютер;
2011р. - продажу не було.
Планiв щодо капiтальних iнвестицiй Товариство не має.
Суттєвих придбань, повязаних з господарською дiяльнiстю, Товариство не планує.
Інформація про основні засоби емітента, включаючи об'єкти оренди та будь-які значні правочини емітента щодо них; виробничі потужності та ступінь використання обладнання; спосіб утримання активів, місцезнаходження основних засобів. Екологічні питання, що можуть позначитися на використанні активів підприємства, інформація щодо планів капітального будівництва, розширення або удосконалення основних засобів, характер та причини таких планів, суми видатків, в тому числі вже зроблених, опис методу фінансування, прогнозні дати початку та закінчення діяльності та очікуване зростання виробничих потужностей після її завершення На кiнець звiтного перiоду пiдприємство має на балансi основнi засоби тiльки виробничого призначення первiсною вартiстю 1132,1 тис.грн., де бiльшу частину становлять будинки та споруди (головна торгiвельна будiвля). Основнi засоби вiдображенi в облiку за фактичними витрати на їх придбання, доставку, встановлення, спорудження та виготовлення.
Протягом року вартiсть основних засобiв майже не змiнилась.
Нарахування амортизацiї основних засобiв проводиться у вiдповiдностi з українським податковим законодавством. Сума нарахованого протягом року зносу склала 69,6 тис.грн. Коефiцiєнт зносу основних засобiв на кiнець року дорiвнює 0,55.
Пiдприємство здає в оренду примiщення головної будiвлi площею 528 кв.м. Орендованих основних засобiв, або переданих на комiсiю чи заставу, Товариство не має.
Значних правочинiв щодо об'єктiв оренди протягом звiтного року не було.
Згiдно прийнятої Товариством облiкової полiтики встановленi наступнi строки використання основних засобiв: будiвлi та споруди - 50 рокiв, машини та обладнання - 5 рокiв, транспортнi засоби - 10 рокiв, iншi основнi засоби - 4-5 рокiв.
Всi основнi засоби використовуються за їх цiльовим призначенням та утримуються за власнi кошти Товариства. Обмежень на використання основних засобiв не iснує, ступiнь використання становить 100%.
Всi основнi засоби знаходяться за мiсцезнаходженням Товариства: м.Запорiжжя, вул.Ладозька,18.
Екологiчнi питання майже не впливають на використання активiв пiдприємства.
Планiв щодо капiтального будiвництва Товариство не має.
Інформація щодо проблем, які впливають на діяльність емітента; ступінь залежності від законодавчих або економічних обмежень На дiяльнiсть Товариства впливають такi проблеми, як:
- зниження платоспроможностi споживачiв;
- погiршення економiчної ситуацiї в країнi;
- невизначенiсть економiчної, бюджетної, фiнансової,iнвестицiйної i податкової полiтики, що проводиться державою;
- зниження споживчого попиту;
- високий рiвень iнфляцiї;
- нестабiльнiсть нормативно-правової бази та недостатнiй рiвень розвитку ринкової iнфраструктури. Ступiнь залежностi вiд законодавчих або економiчних обмежень досить високий.
Інформація про факти виплати штрафних санкцій (штраф, пеня, неустойка) і компенсацій за порушення законодавства Пiдприємство проводить свою дiяльнiсть з дотриманням всiх вимог дiючого законодавства України. Протягом звiтного року фактiв виплати штрафiв чи компенсацiй не було.
Опис обраної політики щодо фінансування діяльності емітента, достатність робочого капіталу для поточних потреб, можливі шляхи покращення ліквідності за оцінками фахівців емітента Фiнансування дiяльностi пiдприємства вiдбувається за рахунок власних коштiв. Робочого капiталу достатньо для поточних потреб Товариства.
Можливi шляхи покращення лiквiдностi фахiвцями емiтента не прораховувались.
Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів) на кінець звітного періоду (загальний підсумок) та про очікувані прибутки від виконання цих договорів Всi угоди, строк виконання яких закiнчився в звiтному роцi, Товариством виконанi в повному обсязi.
Стратегія подальшої діяльності емітента щонайменше на рік (щодо розширення виробництва, реконструкції, поліпшення фінансового стану, опис істотних факторів, які можуть вплинути на діяльність емітента в майбутньому) В поточному роцi розширення виробництва чи реконструкцiя не плануються.
Для полiпшення фiнансового стану Товариства планується:
- зниження витрат за рахунок рацiонального та економiчного використання електроенергiї, тепла та водопостачання;
- пiдвищення конкурентоспроможностi та привабливостi послуг, що надає пiдприємство;
- покращення примiщень, якi передаються в оренду.
На дiяльнiсть емiтента в майбутньому можуть вплинути велика кiлькiсть приватних осiб, якi займаються здаванням примiщень в оренду, зниження рiвня споживчого попиту та високий рiвень iнфляцiї.
Опис політики емітента щодо досліджень та розробок Протягом звiтного перiоду дослiдження та розробки фахiвцями пiдприємсва не проводились, а вiдповiдно Товариство не понесло жодних витрат.
Інформація щодо судових справ, стороною в яких виступає емітент, його дочірні підприємства або його посадові особи (дата відкриття провадження у справі, сторони, зміст та розмір позовних вимог, найменування суду, в якому розглядається справа, поточний стан розгляду). У разі відсутності судових справ про це зазначається Протягом звiтного перiоду судових справ, у яких Товариство виступало б будь-якою iз сторiн, не було.
Інша інформація, яка може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента, у тому числі, за наявності, інформацію про результати та аналіз господарювання емітента за останні три роки у формі аналітичної довідки в довільній формі З урахуванням фактичних результатiв дiяльностi за 2011 рiк, фiнансовий стан Товариства характеризується такими показниками:

№ пIп Показники На 31.12.2011р. На 31.12.2010р.
1. Коефiцiєнт абсолютно лiквiдностi 64,4 14,8
2. Коефiцiєнт швидкої лiквiдностi 63,4 43,0
3. Коефiцiєнт загальної лiквiдностi 63,4 48,0
3. Коефiцiєнт фiнансової стiйкостi 1,0 1,0
4. Коефiцiєнт покриття зобов'язань
власним капiталом 0 0
На пiдставi розрахункiв можливо зробити висновок, що фiнансовий стан Товариства стабiльний та платоспроможний.

Наведена у звiтi iнформацiя є достатньою для оцiни iнвестором фiнансового стану та результатiв дiяльностi емiтента.
Аналiтична довiдка про результати та аналiз господарювання емiтента за останнi три роки фахiвцями емiтента не складалась.